Veelgestelde vragen bij DomeinnaamXL

Als je een vraag hebt over een bepaalde domeinnaam of domeinnamen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen voor je in een overzicht beantwoord.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is het adres dat gebruikers in de browserbalk typen om toegang te krijgen tot je website.

Waarom heb ik een domeinnaam nodig?

Een domeinnaam is een must omdat bezoekers anders je website niet kunnen bereiken. 

Dankzij de uitvinding van het DNS in 1985 kunnen gebruikers je website bezoeken door een domeinnaam in te typen, in plaats van een lange reeks cijfers in te toetsen.

Waaruit bestaat een domeinnaam?

Een domeinnaam bestaat uit drie delen. Laten we als voorbeeld kijken naar www.domeinnaamxl.nl.

.nl | het laatste deel van een domeinnaam wordt ook wel extensie genoemd. Tegenwoordig zijn er meer dan 15oo extensies waaruit je kunt kiezen. Wij van DomeinnaamXL hebben ons gericht op de .nl domeinnamen.

.domeinnaamxl | tehcnisch gezien is dit het subdomein.

www | www staat voor World Wide Web. Het gebruiken van www is niet verplicht, tegenwoordig wordt het ook vaak weggelaten.

Hoe kies ik een geschikte domeinnaam?

Het kiezen van een geschikte domeinnaam is erg belangrijk. Je wilt een aantrekkelijke domeinnaam hebben die aansluit bij de activiteiten van je bedrijf / organisatie.

Je kunt een domeinnaam gebruiken die brandable is, een domeinnaam waar je een merk omheen kunt bouwen. Je kunt ook kiezen voor een EMD (Exact Match Domein). Dat houdt in dat het een domeinnaam is die precies overeenkomt met een zoekwoord.

Wij hebben verschillende domeinnamen beschikbaar voor verschillende projecten.

Wat zijn de kenmerken van een succesvolle domeinnaam?

De meeste succesvolle domeinnamen zijn kort, gemakkelijk uit te spreken en uniek. De domeinnaam moet gemakkelijk te onthouden zijn, want je wilt dat de gebruikers jouw domeinnaam onthouden.

Bovendien moet jouw domeinnaam gemakkelijk te typen zijn, en makkelijk uit te spreken. Vermijd dus ingewikkelde woorden.

Wat is de beste lengte voor een domeinnaam?

Een domeinnaam bestaat uit minimaal 1 en maximaal 255 karakters.

Het is geen geheim dat een domeinnaam die bestaat uit 4 of 5 tekens het beste te onthouden zijn. Hoe korter de domeinnaam is hoe makkelijker deze is te onthouden.

Onze tip: Kies voor een domeinnaam die past bij uw bedrijf / organisatie. Wij raden iedereen aan om niet meer dan 15 karakters te gebruiken.

Bekijk hier onze beschikbare domeinnamen!